iPhone batteri sløvet ned - Hvad er historien bag?

Du har sikkert allerede hørt, at det er blevet opdaget Apple er ved at "bremse" nogle iPhones med ældre batterier, men hvad er historien bag dette?

iPhone batteri sløvet ned - Hvad er historien bag?

Du har sikkert allerede hørt, at det er blevet opdaget Apple er ved at "bremse" nogle iPhones med ældre batterier.

Dette gav dem en smule negativ opmærksomhed, da det blev afsløret - ikke mindst fordi de ikke havde været åbne om, at de gjorde det, og heller ikke havde tilbudt brugerne valget ved opdateringen. Apple er i øjeblikket ved at blive taget i retten af flere personer, idet de hævder, at de aldrig havde givet samtykke til dette, og af andre, der havde købt nye telefoner, kunne det ikke blot løses med et erstatningsbatteri.

Har du en af berørte iPhone-modeller (fra januar 2018, iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7 og 7 Plus), hvordan påvirker dette så dig, især hvis du føler din telefon er blevet meget langsom eller at du har overvejet at få skiftet batteriet?

Problemet - og hvad Apple gjorde for det

Selvom problemet først blev bemærket i slutningen af 2017 (da Apple tilføjede funktionen til iPhone 7 og 7 Plus), havde iOS allerede sløvet iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus og SE siden starten af året.

Hvis vi tager Apple for deres ord, er deres forklaring (efter problemet blevet offentligt) ret rimelig. De siger at batteriernes ydeevne vil nedbrydes med brug og over tid. Dette påvirker både batteriets opladningskapacitet og reducerer batteriets evne til pålideligt at levere de højere strømniveauer der er nødvendige, når CPU'en og GPU'en arbejder på fuld hastighed.

Hvis spændingen falder for meget i disse tilfælde (fordi det slidte batteri ikke længere kan levere tilstrækkelig strøm), vil telefonen sandsynligvis begynde at kollide af tilsyneladende uforklarlige årsager.

Apple's løsning, eller nærmere workaround, er at sprede arbejdsbyrden og undgå "spikes" i aktiviteten hvor CPU og GPU ville kører på maksimum hastighed, samt at reducerer strømforbruget andre steder. De har sagt, at de tager hensyn til batteriets aktuelle opladning og iPhonens temperatur, og kun anvende disse foranstaltninger, når det er nødvendigt.

De har også indrømmet, at virkningerne af en sådan "strømstyring" er mere tilbøjelige til at være synlige, hvis batteriet er i dårlig stand, fx rullning, glathed og lydhørhed, starttider, baggrundslysniveau, lydstyrke osv.

Vi kan bekræfte, hvad andre har sagt, at udskifte batteriet med et nyt sørger for at iOS vender telefonen tilbage til fuld hastighed.

Udskiftning af batteri

Uanset hvad din holdning til hvad Apple gjorde og hvordan de håndterede det, forholder faktum sig sådan at det kun var en workaround for svigtende batterier. Den eneste effektive løsninger er at få udskiftet dit batteri i din iPhone.

Selvom det er rimeligt at antage, at Apple blev fanget af øgede reparationsanmodninger, efter at historien var lækket, er nogle mere skeptiske. Det tyder på, at manglen er en forsætlig forsinkelsestaktik, der skal reducere efterspørgslen - enten indtil den næste version af iOS gav brugeren kontrol over "slowdown", eller så folk vil få det gjort af tredjepartsvirksomheder i stedet. Apple har dog aldrig vist nogen reel interesse i at betjene iPhones, og foretrækker i stedet at styre brugerne mod garantibytte eller håber at de vælger at opgradere til en ny model.

Vi kan udskifte dit batteri

Hvis du ikke vil vente flere måneder for at få udskiftet dit iPhone batteri, kan du medbringe det til os hos MacVision. I de fleste tilfælde kan vi få det gjort samme dag. (Vi holder normalt batterier til de seneste iPhone modeller på lager, så der er typisk ingen ventetid).

Vi har været i drift siden 2006, og har repareret iPhones i næsten lige så længe de har været tilgængelige. Vi er virksomheden som mange andre virksomheder er afhængige når deres Apple reparationer ikke går så glat som forventet.

Hvis du bor på sjælland er vi bekvemt placeret for dig. Find os på Københavnsvej 74 i Roskilde eller ring til os på 70 34 50 99. Du kan også kontakte os online eller booke direkte på sitet.