"Kopi" skærm eller Original skærm?

Kunder der ønsker at få skiftet skærm på deres iPhone skærm bliver tilbudt mellem to valg, "kopi" eller original. Her er alt hvad du bør vide for at vælge det rigtige.

Det første spørgsmål man spørger sig selv er selvfølgelig "Hvad er forskellen?". Original skærme indeholder LCD som er produceret for Apple. De såkaldte "Kopi" skærme er kompatible erstatning, men er designet og produceret af uafhængige tredjeparts virksomheder som typisk ligger i Kina. Vores svar er simpelt, vi vælger selv original skærme, hver gang. Nogle tror at vi tjener mere på original skærme, men det er slet ikke tilfældet. Vi anbefaler originale skærme fordi de er af højere kvalitet og prisforskellen er relativ lille.

Hvis vi havde valget havde vi valgt kun at tilbyde original skærme. Årsagen til at vi ikke gør det, er at mange mennesker handler udelukkende baseret på pris. Dette gør at vi er nødsaget til at tilbyde skærme som er mere prisdygtige og stadigvæk i en kvalitet vi kan stå inde for trods at de ikke er originale. I mange tiæfælde ved kunderne ikke at der er en forskel da mange reparatører udelukkende tilbyder de billige "kopi" alternativer for at holde omkostningerne nede.

Du kan se forskellen

For ikke længe siden kom en kunde ind i vores forretning. Vedkommende havde fået skiftet sin iPhone 6 skærm i en anden forretning og var absolut ikke tilfreds med kvaliteten.

- Kopi skærmen havde meget lavere, kontrakt samt vitalitet og så generelt utydelig ud.
- Kopi skærmen fremstår langt grovere ved normal brug. Vores mikroskop close-up afslørede at den var i meget lavere opløsning end vores skærme.
- Da vi prøvede at fjerne skærmen og erstatte den var rammen allerede ved at falde af kopi-skærmen.

Dette er umiddelbart den værste kopi skærm vi nogensinde har set været benyttet til en iPhone reparation. Som resultat endte den uheldige kunde med at betale dobbelt så meget for at få sin skærm skiftet, og havde vedkommende blevet velinformeret ra start er vi sikre på at en original skærm havde været første valg.

Prisdifferencen på "kopi" skærme og originale skærme kan variere, men der er typisk kun tale om 100-200 kr. Tager man kvalitetsforskellen i betragtning er dette ikke en stor forskel på pris, men en stor forskel på det produkt man benytter dagligt.,

Når du betaler - direkte eller indirekte - flere tusinde kroner for en iPhone med Retina display, så giver det umiddelbart ikke mening at erstatte den med en lavere kvalitet som får din telefon til at se billigere ud. Med en original skærm får du desuden færre problemer og en skærm der holder i meget længere tid end en kopi.

Sådan snyder de dig

En tilfældig person uden træning eller erfaring med reparationer kan åbne en reparationsbutik. Dette resulterer i at markedet er fuld af virksomheder med meget få egenskaber eller erfaring og med oprigtig interesse i at tage imod dine penge og benytte de billigste reservedele de kan finde. Du har sikkert oplevet steder der tager det halve for at udskifte en skærm, og dette er udelukkende baseret på billige reservedele de ikke selv står inde for eller benytter, men som de kan tjene mere på ved at tilbyde kunder.

Mange mennesker, hvis ikke de fleste, ved ikke at kopi skærme eksisterer, og oplyser ikke kunderne omkring dette. Det er ikke i deres interesse at tilbyde kvalitetsprodukter, men nærmere konkurrere på at være prisdygtige, som i sidste ende resulterer i at kunderne bliver snydt. Mange af dem kan man egentlig ikke bebrejde da de grundet mangel på erfaring og research selv forstår forskellen på skærme. De kender ikke forskellen på OEM, ikke-OEM og kopi display. Andre vælger at direkte misvisende, og desværre er der også nogle der direkte vælger at lyve for deres kunder. Vi anbefaler altid at være specifik om hvilken reparatør du vælger for undgå at blive snydtr

Generelt vælger disse typer reparatører at finde de billigste priser på reservedele. Når de får tilæbudt en kopi skærm til den halve pris, eller tredjedel af prisen, så køber de dem i stedet for originaler. Dette er selvfølgelig helt okay hvis de vælger at tilbyde dem til en billigere pris til deres kunder og oplyse dem, men hvad der ikke er i orden er, at de sælger lav kvalitet med et originalt mærkat på.

Vi kender til markedet og ved at mange benytter disse griske metoder til at sælge kopi skærme og oplyser de er ægte - helt uden skam. I de værste tilfælde erstatter de din originale skærm med en kopi, og sælger din ødelagte originale skærm til genbrug for mere end hvad de betalte for kopi-skærmen. Dette er i vores optik fuldstændig umoralsk, men desværre ses dette oftere end ikke.

Baggrundsviden

Apple sælger ikke iPhones til andre - ikke engang deres egne officielt autoriserede servicecentre. Mellem 2010 og 2015 eksisterede kopieringsskærme ikke, og alle udskiftninger var enten:

  • Reddet af en ny telefon
  • Opnået eller fremstillet via den samme produktionslinje, der producerede dem til Apple - i nogle tilfælde fra lageret af dele, der ikke opfyldte Apples standarder, eller
  • I de fleste tilfælde ved renovering af eksisterende LCD-skærme

Apple strammede deres forsyningskæde omkring 2015, hvilket reducerede antallet af skærme til reparation og øgede deres pris dramatisk. Mange virksomheder gik konkurs, og kinesiske producenter reagerede ved at lave deres egne "kopi" skærme fra bunden. Først var disse ikke meget billigere end dem fra Apple, men prisen faldt med tiden.

Forskellen på kvalitet

Trods navnet "kopi" skærme er de ikke direkte kopier af Apples originale skærme. De er snarer kompatible skærme, der er designet fra bunden af og som følge heraf varirer i nogle henseender, der har betydning for brugervenlig samt kvalitet.

Digitizer og Touch Problemer

En af de vigtigste forskelle mellem en original og en "kopi" skærm er, hvordan digitizer (touch sensor) er designet. Apple har fremstillet det som en del af LCD'et selv, mens kopierne har det på glasset.

Selvom der kun er et lille antal af producenter af LCD-skærme, så købes disse derefter af utallige andre virksomheder, der tilføjer de resterende komponenter, der er nødvendige for at gøre skærmene komplette. Som et resultat kan du nemt ende med en LCD-skærm fra den bedste "kopi" producent, men digitaliseringen / berøringen (som en del af det separat fremstillede glas) fra det værste.

Der er utallige digitizer derude, og du kan kun tage leverandørens ord om, at kvaliteten er god. Mange leverandører starter med at sælge gode skærme først, og skifter efterfølgende til billigere dele for at opnå mere profit. Dette er særligt dårligt for iPhone 6S og 6S+, da Apple flyttede chipsene, der er ansvarlige for at berøre behandlingen på selve LCD'et. Som følge heraf får du ikke bare en kopi skærm men også en kopi chip.

LCD-paneler af dårlig kvalitet

Billedkvaliteten på LCD-panelet er et andet stort problem med kopier. Typiske problemer er:

  • Svagere lysstyrke, kontrast og vitalitet
  • Meget lavere opløsning som resulterer i et mere "grovt" udseende
  • Reduceret opdateringsfrekvens

Mismatchede reservedele

Ydeevne (strømafbrydelse osv.) på de fleste kopi skærme er ikke identisk med originalerne. Som følge heraf kan de dræne batteriet hurtigere og vildlede operativsystemet, som blev optimeret til det originale skærmdesign.

Fingeraftryk-ID-problemer

Kopi skærme kan forstyrre touch-ID-fingeraftrykslæseren. Med 6S, 6S+, 7 og 7+ er hjemme-knappen en del af 3D touch som er en del af skærmenheden. Ofte virker hjemmeknappen på de billige skærme ikke og Touch ID stopper helt med at virke. Dette kan blive irriterende hvis du bruger det til at unlocke din telefon, logge ind i din bank m.m.

Andre problemer

I almindelighed er kopi skærm bare ikke så velbyggede og er oftere lettere at beskadige - også ved helt normal brug - end originalerne.

Vi har set mange løfe helt væk fra rammen, der holder dem på plads. Dette medfører normalt, at flexkablet bliver revet, og skærmen skal udskiftes. Du behøver ikke engang at droppe telefonen - det sker ofte gennem almindelig daglig slitage.

Det bringer os til et andet stort problem med eksemplerne. Når du slipper en Apple-original, bryder glasset ofte, men hvis selve LCD'et er intakt, kan du fortsætte med at bruge den. Med kopierne er touch / digitizer på glasset og holder op med at fungere, når det er brudt. Endnu værre, LCD'et er mere sandsynligt at bryde på grund af det tyndere og mere skrøbelige glas.

Mulige problemer

Vi er ikke overbeviste om, at dette vil ske, da Apple for nylig ændrede deres reparationspolitik for at acceptere iPhones med tredjeparts skærmbilleder. Det er dog muligt at kopiere skærme stopper med at virke ved en iOS-opdatering.